FOLYÓIRATOK, PERIODIKÁK

Egy új oldalt nyitok, ahol az általam valamelyest ismert külföldi, vagy hazai szaklapokat mutatom be, néhány információt megosztva róluk.

1. AZ Nachrichten Vogelinfo


A német AZ (Vereinigung für Artenschutz, Vogelhaltung und Vogelzucht e. V.) egyesület kiadványa. Tagjainak száma több tízezer Európában, Magyarországról is több tucatnyi tenyésztő a tagja. Havonta jelenik meg. Az éves tagdíj jelenleg 42 euró. 


Az újság csaknem minden fogságban tenyésztett fajról ír, képes beszámolókat olvashatunk vadon élő madarakról, természetvédelmi területekről is. E mellett a tagságot érintő beszámolók, egyesületi gyűlések, kiállítások, védelmi programok is bemutatásra kerülnek benne.

Nyelve: német
Oldalszám: 48
A honlapjuk címe: www.azvogelzucht.de
Email cím: Geschaeftsstelle@azvogelzucht.de

2. AGAPORNIS


A Belga Törpepapagáj Egyesület (Belgische Vereniging Agaporniden - BVA) lapja. Belga tagoknak a tagdíj 20 euró, egyéb európai országokban élőknek 25 euró, Európán kivül élőknek pedig 35 euró. Kéthavonta jelenik meg.


A lap különlegessége, hogy egy évvel ezelőtt egy kicsi formátumról egy nagyra váltott, és két hasábra osztva minden írás a holland mellett angolul is olvasható. Így a legújabb tudományos kutatások, elsősorban a mutációk tekintetében, most már könnyeben érthetők. Kiváló szaklap, mutációs cikkek mellett tenyésztőket mutatnak be, illetve rendszertannal, takarmányozással és kiállításokkal is foglalkoznak, elsősorban törpepapagájokra koncentrálva.

Nyelve: holland és angol
Oldalszám: 36
A honlapjuk címe: www.agapornidenclub.be
Email cím: info@agapornidenclub.be


3. PAPAGEIENA neves papgáj-szakértő és szakíró, Thomas Arndt kiadójának szakújságja. Kiváló minőségű fotók, tudományos szakcikkek, tenyésztői beszámolók papagájokról. Az ára viszonylag magas, Németországban 82,8 euró, külföldön 90,6 euró évente. Havonta megjelenő lap. Lehetőség van három hónapra is megrendelni a magazint, ez csupán 20,7 euróba kerül.Nyelve: német
Oldalszám: 60
A honlapjuk címe: www.papageien.de
Email cím: info@vogelbuch.com

4. DER VOGELFREUND
A német Deutschen Kanarien- und Vogelzüchter- Bundes e.V. (DKB) egyesület szaklapja. Leginkább alak és színkanárikkal foglalkozik, az alakkanáris cikkek nagyon jók. Pintyfélék keresztezése mellett egy-egy papagájos és egzótás cikk is megjelenik benne. Az újság borítóján 6 euró szerepel, valószínűleg tagoknak, a honlapon 10,9 euróért rendelhető meg csoportos beszedési megbízással, 14,5 euróért normál csekkes fizetésel. Havonta jelenik meg.Nyelve: német
Oldalszám: 44
A honlapjuk címe: www.dkb-online.de
                               http://hanke-verlag.de/die-fachzeitschrift.html
Email cím: info@dkb-online.de


5. PAPOUSCISzínvonalas cseh lap papagájokról, mutációkról, állatorvosi esetekről, kézi nevelésről, mindenről ami papagáj. A nyelv miatt sokat sajnos nem értek belőle, de a képek és az írások színvonala, terjedelme kiváló. Szlovákiában is kapható több börzén. Kéthavi magazin, ára belföldön egy évre 348 korona, külföldön 32 euro.

Nyelve: cseh
Oldalszám: 72
A honlapjuk címe: http://www.papousci.com
Email cím: redakce@papousci.com


6. NOVÁ EXOTA


Színvonalas cseh és szlovák újság, profi tenyésztőkkel, újdonságokkal, mutációkkal. Főleg papagájokról szól, de egyéb cikkek is olvashatók benne. Ára 27 euró külföldre. Havonta megjelenő újság. 2005-től lengyel változata is létezik, így magukat Kelet- és Közép-Európai legjelentősebb hobbiszaklapjának tartják. Olvasóik Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Ukrajnából, Szerbiából, Horvátországból és Magyarországról vannak. Nyelve: cseh
Oldalszám: 36
A honlapjuk címe: www.novaexota.eu
Email cím: info@novaexota.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése