2023. március 14., kedd

Kis pintyeskönyv újra

 2019-ben szerzőtársaimmal közösen írott könyvünkből 200 példányt nyomtattunk. Ez a 200 példány hozzávetőlegesen egy bő év alatt elfogyott. Az elmúlt évben nagyon sok megkeresést kaptam, hol lelhető fel még e könyvből. Természetesen eladó példányok még antikváriumi forgalomba sem kerültek. Néhány hete fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy érdemes lenne körbeérdeklődni néhány nyomdában, mennyiért vállalnának 100-200 példányt kinyomtatni. Úgy tűnik, 100 példányt talán megéri újra kiadni, bízva benne, hogy e speciális témának van még ennyi érdeklődője hazánkban.

Az ára kb. 5500 Ft körül lehet majd. Az elmúlt években hozzám fordulókat igyekszem tájékoztatni a fejleményről. Amennyiben érdekelheti az Olvasót e könyv, kérem a b.sandorvarga@gmail.com email címre írjon üzenetet nekem.

A könyvről: 

"Az ​emberek többsége nagyon kevés ismerettel rendelkezik általában a madarakról. Könyvünk a madarak osztályának egy kicsiny csoportját, a pintyfélék családjának néhány eurázsiai faját igyekszik megismertetni az Olvasóval.

A tárgyalt 18 faj közös jellemzője, hogy Magyarország területén az elmúlt 200 évben legalább egy hitelesített megfigyelési adata van. A könyvben tárgyalt néhány gyakori pintyféle hazánk madárvilágának is leggyakoribb fajai, kertekben, parkokban, városokban is napi rendszerességgel megfigyelhető madarak. Könyvünk segítségét nyújt e fajok határozásához, életmódjuk megismeréséhez, akárcsak az elárvult fiókáik felneveléséhez is.
Célunk egy olyan kézikönyv elkészítése volt, amely e számunkra különleges madárcsoportról a legújabb rendszertani, evolúcióbiológiai kutatások tükrében, bőséges irodalmi forrás felhasználásival ismerteti e madarak életmódját, bemutatva egyes fajok díszmadárként történő tartását is."

Az Állatvilág magazinban a következő beszámoló jelent meg annó róla:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése