2014. május 9., péntek

Kedves Olvasó. Nagy nap ez a mai, hiszen két hónapnyi szünet után egy fontos információt osztanék meg. A két hónap alatt is lett volna mit jegyzetelni, de a madarak indítása és más madaras és nem madaras elfoglaltságok miatt se cikket, se fotókat nem tudtam készíteni. 
Az egyik ilyen elfoglaltság volt egy törpepapagájos könyv elkészítése. Két éve év elején kezdtem el ezt a munkát, hirtelen ötlettől vezérelve. Az anyag 90 %-át 3/4 év alatt "összedobtam", a maradékon, és a képtáblák szerkesztésén, tuti fotók készítésén még elszöszmötöltem ugyanennyit. Kiadót találni talán a legnehezebb manapság e téren. A nagy kiadók jól be vannak táblázva, fél évig még csak vissza sem jeleznek. A kicsik pedig, hááát... Bizonyosan szűkösek a lehetőségeik, óvatosak is, de a legtöbb egy egyszerű nyomdaként funkcionál, vagyis a kiindulási alap, hogy a költségek 90-100%-át a szerző adja. A kiadónak így vesztenivalója nincs. Persze ebből a konstrukcióból ritkán lesz könyv. 
Hatalmas szerencsémre egy madárbarát kiadó vezetőjébe is belefutottam, így a miskolci Bíbor Kiadó látott lehetőséget e könyvben. Köszönet a bátorságukért és a bizalomért.

Na már most, ha minden jól megy a könyv így néz ki előről:Szerintem csinos. És még ami benne van! 80 oldalas monográfia a rózsásfejű törpepapagájról. Mikor elkezdtem, egy terjedelmes könyvben gondolkodtam, de mikor a közepéig jutottam, rájöttem, hogy tökéletesen összelehet foglalni minden fontos dolgot ezekről a madarakról 100 oldalas műben is. 80 fotó és ábra, szerintem felesleges kép, csak a helykitöltés miatt, nincs benne. Igyekeztem olyan dolgokat összeszedni benne, ami felvetődhet egy laikusban, vagy akár egy profiban e madarakról. Jó sok olyat is belepakoltam, amely kérdések bennem is csak a könyv írása alatt vetődtek fel, és sem a könyvekből, sem az internetről nem nagyon találtam magyarázatát. Ezeket vagy kikisérleteztem, tanulmányoztam, vagy külföldi levelezésekből kiderítettem.

A tartalma a következő:
1. fejezet Miért törpepapagájt
2. fejezet A legkedveltebb törpepapagájfaj
3. fejezet Nem rózsásfejűek, de törpepapagájok- az Agapornis nemzetség egyéb fajai
4. fejezet Lakásba vagy kertbe?
5. fejezet Sokat esznek, mégsem híznak..
6. fejezet Szerelem-madarak
7. fejezet Színek és formák – a mutációk különleges világa
8. fejezet A kiállítási vagy „standard” rózsásfejű törpepapagáj
9. fejezet Az egészséges madár
10. fejezet Egy év kronológiája
Gyakori kérdések

Az ára nagyon barátságos, 1500-1600 Ft körüli. Hogy ne mondjam, a legolcsóbb törpepapagáj árának a fele. Hogy hogyan lesz terjesztve, még nem tudom, interneten biztos rendelhető lesz, nálam is lesz néhány példány. A nyomdából 21-23-a körül kerülhet ki a könyv. Ezt követően ígérem, tájékoztatom a több ezer érdeklődőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése