2011. augusztus 26., péntek

Most akkor a törpékről is valamit. Tavaly viszonylag sok fióka kelt, legalább 100 madarat teleltettem át. Kicsit meg is csömörlöttem, mert igazán jó 1-2 volt közülük. Akkor azért fohaszkodtam, az idén ne legyen ennyi, legyen csak a fele, de azok kiváló madarak legyenek. A fohász fele meghalgattatott, mert nagyon kevés fiókám van. A másik fele, vagyis a minőség még eldönthetetlen. Talán lesz egy-két igazán szép kiákllítási madár. Az opalinok végre nálam is mozgolódnak, két pár van, mindkettő alatt vannak kicsik, és talán egy hordozó hím alatt is lehetnek opalinok.
A képen egy aqua opalin apuka látható.

Egy másik pár lutínó opalin kicsije.
A testvére egy normál zöld opalin.

Egy másik fészekalj kicsi, az apa talán opalin hordozó. A kicsikről még nem tudom eldönteni, de nagy mázli lenne, ha mindkettő opalin lenne.


A két kicsi közül ez érdekesnek igérkezik (ilyenkor megvan az emberben a drukk, hogy valami eddig nem látott különlegesség kerül ki a kezéből). Piros (szilva színű) szemmel született, nagyon halvány, nem lutínó. Talán pallid lesz. Az apja, anyja aqua madár, a hím talán opalin hordozó.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése