2023. november 5., vasárnap

szürke csicsörkék




 

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok az eredményhez, sajnos ezt a fajt se tenyésztik nálunk sokan, vajon mi lehet az oka? KL

    VálaszTörlés
  2. Köszi. A nemek hasonlósága, egyes pélányokk agressziója lehet a gond a tenyésztésénél. Gyakran megcsinálják, hogy a piciny fészek szélére tolják a tojást, vagy egy fészekbe két mélyedést építenek, sikertelenné téve a költést. De az összeillő pár nagyon gondos, figyelmes a párjával, őrzi a tojót a hím, eteti, finoman érinti. Persze vannak nagyon durva párok is.

    VálaszTörlés
  3. Saját tapasztalatom az volt hogy volierbe probléma nélkül költöttek, de kalitba valóban gyakori volt az összeférhetetlenség. Azt figyeltem meg hogy a tojó erősen védelmezte a fészket, főleg a kelést követően, de a volierbe megvolt a távoltartás lehetősége. Kalit szaporítás esetén a kotlást követően (3 tojás) a hímet leválasztottam , a kikelt fiókákat a tojó nevelte, ritkán kellett rásegíteni néhány napig. Ezek saját tapasztalatok, kíváncsi lennék mások véleményére is. KL

    VálaszTörlés
  4. Hála az égnek, gyilkos párjaim még sohasem voltak, nem úgy mit a reichenow, sárgahasú vagy csíkos csicsörkéknél. A szürkék mindig kalitkában költenek, a téli költés miatt röpdék ilyenkor nem adottak. Hím nélküli fiókkanevelést alkalmaztam soha, eddig még nem volt szükség rá.

    VálaszTörlés
  5. Helyesbíteve: fehérhasú csicsörkéknél. Sárgahasút nem tudom tenyésztett-e valaki is bármikor idehaza.

    VálaszTörlés