2022. június 27., hétfő

Emlékérem

 Hadd osszam meg örömöm kedves Olvasóimmal. Egy hónappal ezelőtt levelet kaptam a német AZ -tól (Vereinigung für Artenschutz, Vogelhaltung und Vogelzucht (AZ) e.V.), ahol jó pár éve tag vagyok, hogy meghívnak Kalsruhéba, az AZ szimpóziumára, ahol is a Leopold Keidel medál ezüst fokozatát szeretnék nekem átnyújtani személyesen. Igen csak megörültem, és épp enyire elcsodálkoztam, ugyanis fogalmam sem volt róla hogy ilyen díj létezik. Utána nézve, a díjat az európai fajok és carduelidák munkacsoportja adományozza bronz, ezüst és arany fokozatban a legjobbnak ítélt szakmai cikkért, amely az AZ Nachrichten újságban megjelenik. Így az én kitüntetésem az egyévvel ezelőtt megjelent, csíkos csicsörkéről szóló cikkért kaptam.

Ma megérkezett a díj és oklevél, hiszen bármennyire is szép lett volna, személyesen nem tudtam elutazni Kalsruhéba.

Mondhatjuk, eddigi szerényke pályafutásom talán legszebb elismerése, melyért köszönettel tartozom az AZ vezetőségének. 
A német madártartás mindig is közel ált a szívemhez, a német szaksajtó is az etalont jelenti nekem. Középiskolásként választhattunk, németet vagy angolt tanulunk, nem túl jó döntést hozva, pont ez okból választottam a német nyelvet még vagy hat, hozzám hasonló nyomorulttal, mig a maradék 20 ember angolt tanult. Azóta sem sikerült abszolválnom az angol nyelvet.




3 megjegyzés:

  1. Gratulálok , a kitartó munka meghozta a gyümölcsét !

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Senki sem lehet saját hazájában próféta, de ahogy az orosháti üveggyár falán olvastam gyerekkoromban: Mindenki a maga idejében és helyén tegyen meg mindent szocialista népünk boldogulásáért:)

    VálaszTörlés