2017. december 7., csütörtök

MOGNO-egy új kanári mutáció



(balról jobbra: fekete mogno fehér; fekete mogno sárga elefántcsont intenzív; barna mogno sárga intenzív; barna mogno sárga mozaik Typ II.)


A német AZ legújabb számát most hozta éppen a postáskisasszony. Egy érdekes írás van az új kanári standardjéről. Nekem ez még teljesen új információ, így gondoltam hátha másoknak is érdekes lehet.
Az új mutáció az un. MOGNO (mahagóni?). Megnéztem a 2018-as világkiállítás kiírását, ott is szerepel, tehát a COM is elfogadta. (Letölthető itt: https://www.cesena2018.com/iscrizioni-regolamenti-150/sections-and-classes/show-classes.html)

Szóval, ha jól értem, a MOGNO az opállal és az onix-szal van egy génhelyen.
Míg az opálnál a szárny és faroktollaknál az alsó oldal sötétebb, mint a felső, a MOGNO szárny és faroktollainak felső oldala ugyanolyan sötét, vagy sötétebb, mint az alsó oldal.

Brazíliából származtatják, habár utalnak arra más forrásokban, hogy több helyen is foglalkoztak az opálok ilyen irányú szelekciójával.

A német standard letölthető innen: http://docplayer.org/54014077-Franz-josef-dressen-dkb-preisrichtergruppe-fpmce-bilder-theo-van-kullenberg-beraldi-hungenberg-heiler-j-d-jong-fj-dressen-freies-internet.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése