2015. február 15., vasárnap

Kassa börze ismét


Harmadjára jártam Kassán börzén, és azt hiszem bátran használhatom rá az antibörze kifejezést. Az árak alacsonyak, de vásárolni még ezen az alacsony áron sem hajlandóak a látogatók. Talán túlzónak tűnik, de nem mondhatni, hogy keveset vásárolnak, hanem gyakorlatilag semmit. Ritkább fajok nincsenek, a gyakoriak ára hazai viszonylatban inkább olcsó, ugyanakkor a takarmány meg észvesztően drága. Lehet csak itt, mert amúgy majdhogynem lehetetlen lenne 300 ft-os kölesből 500 ft-os hullámos papagájt, vagy 2000 ft-os törpepapagájt "csinálni".
A börze 7 órakor nyit, de sietni nem kell, mert a magyarokon kívül nem igen van még senki e "korai" órában. A szlovák tenyésztők 8 óra körül foglalják el helyüket. Nem egy Monor az biztos.
11 óra körül már szálingóznak haza a tenyésztők, a többség madarakkal tömött szállítódobozokkal (a saját, el nem adott madaraik vannak benne). Az a furcsa, hogy hiába egyetlen hasonló madár sincs a börzén, sőt, mondjuk még  abból a fajból sem, konkurencia semmi, de még csak nem is érdeklődnek iránta.
Ha ezekkel az ember tisztában van, és nem vár sokat Kassától, akkor akár kellemesen is csalódhat a börze tekintetében.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése