2013. február 5., kedd

A B.V.A. magazinja, az Agaporniden decembertől két nyelven, hollandul és angolul jelenik meg. Nagyon jó kis újítás ez, mert most már valamelyest több infót sikerülhet kihámozni a cikkekből. A decemberi számban a sötét faktoros zöld roseicollis standard-jéről is van egy írás. Alant az általánosságban megkövetelhető standard leírást gyüjtöttem ide, ami a kiállítási rózsásfejűeket illeti.


Hossza: 17 cm fejtetőtől a farok végéig


Fej: A testtel arányosan széles és relatív nagy

Fejtető: Széles és enyhén boltozatos

A fej hátulja: Széles és telt

Nyak: Rövid, széles és telt, egyenes vonalban csatlakozik a mellkashoz, mélyedés és dudorodás nincs a nyakon és mögötte sem

Pofa: Telt és harmóniában van a fejjel.

Szemek: Középen helyezkednek el, ragyogóak és fényesek, tollas szemgyűrű övezi őket. A kicsi, szűk szemgyűrűnek teljesnek kell lennie, az megengedett, hogy a szemgyűrű felső részét enyhén takarják a fej tollak.

Csőr: Erőteljes és széles alapja van, de nem túlságosan terjedelmes. Sérülésmentes és jól aláhajló. A felső csőrkáva csúcsa a mellkas felé mutat. Az alsó csőrkáva jól illeszkedik a felsőhöz.

Mellkas: Széles és telt, elegánsan gömbölyödő, ami követi a szárnyak hajlatát.

Has: A mellkas harmonikus folytatása, enyhe lejtéssel a medence csont felé.

Anális régió: Harmonikus folytatása a hasnak.

Szárnyak: Nem túl vastagok és tömöttek, viszonylag rövidek és szorosan kapcsolódnak a testhez, és a felső farok tollakhoz. Minden evezőtoll megvan és sértetlen, nem túl sűrű, nem konyul le, nem keresztezi egymást, a végük lekerekített.

Vállak: Szélesek

Lábak: Rövid, szilárd lábak, jól fogják az ülőrudat, 2 ujj előre, 2 hátra néz, és mind sértetlen.

Körmök: Kissé görbék, szilárdak és sértetlenek.

Testtartás: Elegáns, erőteljes és büszke.

Tollazat: Tiszta és csillogó. Teljes, nem túl hosszú, de szorosan zárt. Egyenetlen és laza tollazat, amely nem teljesen zárt, hibának minősül.

Farok: Ék-alakú, viszonylag rövid, a végük kissé lekerekített.

Fartő: A farokkal egy egyenes vonalat alkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése