2011. február 22., kedd

Érdekes képek az arra fogékonyaknak (hátha elvetődik ide egyszer valaki a Vidékfejlesztési Minisztériumból). A New Jersey-ben élő amerikai madárbarát, G.A. Abbate honlapjáról két kép. Abbate Úr kiruccant Olaszhonba, ahol jónéhány tenyésztőnél járt. A tenyésztők java európai fajokat tenyészt. A linken az ottjártakor készített tenyésztői fotók láthatók.

http://www.abbaseed.com/EURO_PHOTOS/euro_photos.html

A lenti két képen a neves carduelida tenyésztő, Angelo Fumagalli úr madárházai látszanak. Óriási számban van nála európai fajokból, a röpdék száma is látványos.
Egyébként Olaszországban majd minden madártenyésztőnél van egy-két pár tengelic, függetlenül attól, mivel foglalkozik. Ez is mutatja, hogy Európában sohasem látott mértékben nő az európai fajok kedveltsége, ennek okai szerteágazóak. Talán egyik legfontosabb, hogy olcsón, bárhol beszerezhetők, mivel a hazai éghajlaton honosak, elhelyezésük, táplálásuk Európában a legegyszerűbb. E gondolatokat tehát ajánlom a hazai szakemberek figyelmébe, ugyanis Magyarországon e fajok tartása szigorúan tilos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése