2012. március 30., péntek

Kis pintyeskönyv

Illusztrációk a pintyes könyvhöz.






2012. március 21., szerda

Villám beszámoló (a tavasz falun nagyon időigényes évszak, írogatni nem igazán van mód és idő): hétvégi újfehértói börze. Szeretem ezt a börzét, mert családias, de elég nagy, jól szervezett, olcsó. Az már nem a börze rendezőin múlik, hogy madarat alig vesz a látogató, pénztárcát a két óra alatt a zsebből, táskából előkerülni nem nagyon láttam.



Plymouthok 20000 Ft-ért (család).




Plymouth csirkék, német vérvonal: 60000 Ft/család. Kemény picit, de hát a minőség, az minőség.




Tavalyi opalinok Szántó Sanyinál (először úgy raktam fel ide őket, mintha az enyémek lennének, mert ugyanilyenek vannak nálam is, és a háttér is nagyjából egyezik, de utánna nézve ezek a Sanyiéi)




Lassan indul a szezon. A 4 kinti röpdéből 3 kitakarítva, felszerelve, oduk kimosva. Szántó Sanyi barátom révén 2 gyönyörű opalinnal vérfrissítésre is mód lesz.



2012. március 14., szerda

Tavalyi opalin fiókák. Az első képen egy pallid opalin tojó. Ő miatta kaptam elő gyorsan a fotóketrecet, mert holnap hajnalban indul új szállása felé Szántó Sanyi barátomhoz. Remélem egy szép hímmel kárpótol érte. Úgy hiszem, a 9 opalin fiókából 8 tojó lett. Mondjuk a határozási próbáimat megerősítette maga a genetika is sajnos (mert most nem bántana nagyon ha tévedtem volna a nemeket illetően), hiszen hordozó hímektől, normál tojóktól a született opalin fiókák csak tojók lehetnek, ugyanígy a pallid, lutínó opalinjaimmal, amik normál madaraktól (a hímek hordozók) csak tojót kaphatok. Kaptam is egy nagy csomót.

Zöld opalin tojó fiatal.


2012. március 1., csütörtök

Egy kis statisztika a januári Világkiállításról, melyet Spanyolországban rendeztek meg 60. alkalommal. Bár ezt gondolom a táblázatból is ki lehet találni (már mint a helyszínt).