2010. december 23., csütörtök











Tehát akkor a kalitkákról újfent: íme a fénykép, ahogy ígértem, újat még mindig nem raktam össze.



Az alsó részben egy reichenov csicsörke pár van, most szoktattam őket újra össze, tavaly már költöttek együtt, de költésidőn kivűl meglehetősen hűvösek egymáshoz. A tojó egyébként 2 nap alatt már fészket is rakott.



Egy másik érdekes dolog a röpdék házatájáról. Már pár hete járkál egy karvaly felénk, sokszor abajgatta a madarakat, a röpdéseket is. Egy egy verebet minden héten fog.
Csináltam pár képet róla, meg egy videót (nem zavartatta magát nagyon). A videó feltöltésével küzdök, remélem sikerül. És igen, végre siker (a technikai malőrért, hogy az elején fekszik a videó, elnézést, egy vágással talán később rendbeteszem).



2010. december 8., szerda



Serinus dorsostriatus-Fehérhasú csicsörke tojó

2010. december 5., vasárnap

Ahogy említettem már, csigalassúsággal építem a 6 új csicsörkés ketrecet. Méretre terveztem őket, a kazánház falára kerülnek, itt nem foglalnak helyet. 8 mm-es rétegelt lemezből készülnek. Természetesen egy gyors kalkulációt végeztem, hogy az olcsó 3 mm-es lemez (1700 Ft / 1520 *1520 mm-es tábla) fakereten lenne. A 2*2 cm-es gyalult léc métere a 300 Ft-ot (!) közelíti, plusz a keret és a lap együttes megoldása technikai problémákat is felvetett. Rájöttem, hogy egyáltalán nem olcsóbb, mintha 8 mm-est veszek (ezt már egymáshoz lehet rögzíteni, nem kell keret). Így megúsztam a méregdrága keretet. Egy tábla 8-as lemez 3700 Ft volt. 6 tábla kellett, úgy hogy a tepsiket is ebből csinálom. Alant a méretre vágott lapok. Ugyanis méretre is vágják, 100 Ft/db áron, így csak pontosan meg kell tervezni, és otthon csak összerakni. Az első két ketreccel már 2 hete sz...kodok, de betudom annak, hogy ez a prototípus, a többi már gyorsabb lesz. Mára el is készült, felfúrtam a falra. (az is megérne egy mesét, hogy lehet egy ekkora böszme dobozt egyedül 2,5 m magasra felfúrni). A végeredményt is lefotózom hamarosan.